En blommig Cup cake

Har varit på invigning av Sveriges första "Cup cakery" som finns här i Skellefteå. Cup of love. Det är duktiga Heidi som har tagit tag i saken och verkligen satsat på något som hon brinner för och som jag tror kommer att bli en succe´här i staden:)

Till invigningar så bör man ju som brukligt givetvis ha med sig blommor. Och vad passar bättre då om inte en "Cup cake blomma":) Jättekul att göra!! Kommer nog att bli fler lite annorlunda blomkreationer i sommar känner jag, snabbt och enkelt gick det med:)

I bunt brudspirea, en bunt rosor, lite oasis, tårtpapper, ett fat, dekorationsnålar och tyg att täcka oasisen med:)
Jummie!

Perenner med posten

Har faktiskt fallit för frestelsen att prova på att beställa hem några perenner från nätet. Från Odla.nu faktiskt.
Det är verkligen inget som slagit mig tidigare men jag hittade en underbar Astillbe på deras hemsida, som jag bara inte kunde motstå. Sagt och gjort, jag klickade i KÖP och tillslut hade det ju förstås slunkit med några fler sorters perenner oxå. Jag hade verkligen inga större förväntningar på leveransen och när de kom så var det ju som väntat bara rotknölarna i paketet som ärligt talat inte såg mycket ut för världen. Jag stoppade ner dem blan tomaterna i växthuset och tänkte att dom får väl vara där och frodas under sommaren få se vad det blir av det hela..
Men vips! Efter bara en vecka så hade alla sorter faktiskt börjat spira riktigt ordentligt och nu börjar dt ju faktiskt likna något:) Får snabba mig lite med beredningen av den nya rabatten där de ska få bo och förhoppninigsvis kanske jag får lite blomning på dssa redan i sommar:)

Det här är Astillben som är skyldig till hela köpet. "Milk and honey".
Alldelens oemotståndlig och helt i min smak:)

I dag ser den ut så här.


Övriga perenner som slank med vart några vita blodnävor, en daggfunkia och en blodnäva "Ballerina" som bonus.

Nu ska jag försöka hålla mig från nätshoppingen, få se hur det går:)

Vitt & vackert

Det blir en hel del vita blommor i trädgården faktiskt.. Men även om jag vissa år bestämmer mig för att BARA köpa vita sommarblommor så är det ju svårt att låta bli andra färger med.
Just vita pelargonder och clematis har jag en särskild förkärlek för och just nu är det helt vitt i köksfönstret av pelargoner. Faktiskt inte lika överhängande vitt ute på gården och altanen, men en hel del blir det ju till slut ändå:)
Vackra vita clematis sibirica "Albina Plena"
Min vita paphiopedilum har dessutom tänkt slå ut med ett par blommor så snart blir det ännu mera vitt!:)

Blommor blommor blommor!!

Har varit på en liten kombinerad jobb och trädgårdstripp.
Fick nöjet att följa med en vän, till en för mig innan helt okänd blomsterodling i Bygdsiljum, ca 6 mil utanför Skellefteå. Egentligen så ville jag bara dit och kika eftersom jag hört hur fina sommarplantor som fanns där. Nån shopping var absolut inte planerad.

Men... alltså! Jag kunde verkligen inte låta bli att bara vilja ha allt jag såg när jag klev in i det stora lummiga växthuset, proppfullt med vackra sommarblommor i alla möjliga sorter! Flera sorter som inte finns på de "vanliga" trädgårdsbutikerna dessutom.Fort hade jag plockat i hop ett gäng superfina och kraftiga plantor. Priserna var dessutom helt oslagbara så samvetet höll sig ändå rätt så intakt. Det enda som slog mig just efteråt var att jag hade ju egentligen ingenstans att plantera några fler sommarblommor? Men sånt löser sig ju alltid!:)
Här är inköpen.


En mörkt purpurfärgad hög tobak, som fick sällskapa med en grusnejlika, en limefärgad helicrysum och en helt underbar(perenn) heuchera "Blackberry Jam", bara namnet gör ju att man inte kan motstå den!
En stor vit dofttobak fick också hänga med hem, men den får en alldelens egen kruka så att den får frodas och bli riktigt stor. Riktigt lummig börjar det kännas på altanen nu!:) (Enligt min sambo alldelens för många krukor som är i vägen, men vad gör det;D


På väg hem igen så tog jag en sväng in till Vargviksgårdens trädgård i Burträsk, där Märta Eklund har en helt underbar visningsträdgård och även försäljning av jättefina buskar och perenner med många spännande namnsorter! Det slank förstås ner några plantor där med:) Bla två asiatiska liljor "Night Flyer" och "Sweet Lord".

De får sällskap av en, även den, nyinköpt superfin rosa näva som heter "Wargrave Pink". Nu väntar jag bara på att liljeknopparna ska slå ut!

Älvor på upptäcksfärd

Har placerat ut alla mina små Iron Fairies i trädgården i afton och blev som barn på nytt! Jag tror faktiskt att "dockleksfasonerna" alltid sitter kvar ändå. Det var oförskämt kul att placera ut de små sötingarna och flytta omkring dem lite här och där för att se var de skulle passa bäst:) Tur att ingen såg mig, för då skulle det nog börja gå rykten om "den där vuxna människan som är ute på kvällarna och leker med små dockor i järn!":D
Men dom är ju bara för söta!

"Amy" och "Raine"

"Brook"

"Raine" och "Brook"

"Chloe" spanar ner i bäcken:)

"Chloe" och "Lilly"

"Lilly"

Samling vid dammen:)

Vill du ha en egen liten älva så hittar du dom här.

En vilsen tulpan i trädgården?

Trädgården just nu är full med tankar och projekt som givetvis tar längre tid än man vill. Ibland skulle man bara vilja hyra in en massa arbetare och bara stå och peka själv på vad som ska göras! Men samtidigt så är det ju själva arbetet som ÄR trädgården. Det är ju där man vill vara:)
Äldsta dottern har även hon börjat inse tjusningen med trädgård och har nu startat upp projekt "sittplats med rabatt" under körsbärsträdet vid lekstugan. Det blir spännande att se hur det blir!!


Just nu är körsbärsträdet i full blom, så det känns verkligen som en fin plats som man gärna vill stanna upp vid.

"Skuggmorell"

Övrigt i trädgården så har en hel del perenner och lökar att börja blomma för fullt och har väl gjort ett tag faktiskt. Just nu så blommar..

En otroligt vacker fylld cerise tulpan som jag inte kommer ihåg vad den heter.
Bland nävorna så sticker det just nu upp en röd/gul fransig tulpan?? Som jag absolut inte planterat eftersom jag inte har dessa färger någonstans annars i trädgården, så jag fattar ingenting!? Har den gått vilse? Eller någon kanske ville vara lite lustig och peta ner denna röda missanpassade, men dock vackra tulpanlök, mitt i min rosa rabatt:) Vad vet jag? Den får vara kvar:)

Pärlhyacinterna och vinteriberisen i full blom!

I trädgårdslandet har det inte hänt så mycket. Frön är planterade och ställningarna redo. Nån liten salladsgrodd har tittat fram men annars är det bara gräslöken och oreganon som grönskar just nu.


På framsidan så har min pion vitblommande  "Shirley Temple" äntligen fått lite fart och är full i knopp!
Det blir första året med en ordentlig blommning:)

Ha en skön vecka alla! Och ut i trädgården!:)

Till bloggens startsida


bloglovin


LITE OM MIG HEMSIDA


WEBBUTIK

RSS 2.0