Och vinnaren är....Så var det dags att meddela vinnaren i utlottningen av betong G:et:)
Det känns så himla kul att det var så otroligt många som ville vara med och tävla, över 70 personer!!

Ett stort tack till alla som ville vara med! Jag skulle ju helst vilja dela ut vinster till er alla som lämnat så fina och glada kommentarer men det kommer definitivt komma nya utlottningar & tävlingar framöver när man får sån här härlig respons:)

Men nu, åter till vinnaren, som blev...... 
Malin med fina bloggen "I min trädgård" !!! Stort grattis till dig!Nu ska jag åka till goda vänner och fira valborg med lite grillat och annat gott:)
Jag önskar er alla en riktigt trevlig valbogshelg!

Tjing! /Malin

Äntligen!

På bara en vecka så har all snö på gården försvunnit helt! Helt fantastiskt! Krokusarna blommar & de andra vårlökarna är på god väg:) Vårblommor planterade på bron och snart är det dags att sätta igång växthuset:)
Nu känns det att årets trädgårdssäsongen dragit igång, verkligen på tiden!

Har varit ute och räfsat lite i rabatterna på eftermiddagen och i helgen blir det fram med stora trädsågen. Nu ska det sågas! Det blir en riktig helrenovering av de gamla fula buskarna. En ny trädgårdsritning över gården ska jag också försöka hinna göra.

Hoppas ni alla får en riktigt trevlig påsk! Det ska vi ha:)

Tjing!


Rosor & Ranunkler

Jag har lyxat till det lite på bron:)


När det ser så här tråkigt ut på resten av gården så får man göra sitt bästa för att det ska känns som lite trädgård och trevligt när man kommer hem....Om ni har vågat klicka på bilderna så  ser ser ni själva:-/ Alldelens för mycket snö kvar(än!) och alldelens för många sparkar på snöhögarna?? Som jag faktiskt inte har en aning om hur de kom dit? Det står till och med en till längre bort men bort ska dom!

Jag vänder blicken till min underbara bukett av rosor och ranunkler istället:)
Nu gäller det bara att komma ihåg att ta in dem på nätterna. Håll tummarna!Vårstädning!

Nu har jag verkligen fått upp ångan! Ut med det gamla och in med det nya!! För er som brukar titta in här med jämna mellanrum så ser ni att även bloggen fått sig en uppfräschning. Ny header och lite annat smått och gått.

Vårsolen lyser titt som tätt och det är bara att passa på att få sig lite solenergi utomhus. Mycket börjar tina fram och till min fasa så har snön detta år gått ännu hårdare åt buskarna än vanligt:-/
Jag har en slags hatkärlek till några rosentrybuskar vid vägen, stora och gamla är de. Kräver en ordentlig beskärning varje vår och blir inte mycket snyggare för det..
Men, de gör en stor skillnad för insynen på gården, så en ordentlig nedskärning eller att sonika ta bort dem och plantera något trevligare känns jobbigt med tanke på det stora hål som skulle uppstå mot vägen då. Men i år är det frågan om det inte är dags ändå, jag får se... Jag skulle nog gärna rensa ut dem..
Så här ser det ut på sommaren.

En bred rabatt med lite woodlandväxter hade jag planerat in under alla lummiga buskar vid vägen, men jag får nog helt enkelt ta och göra en ny planritning.

Vårstädningen i övrigt har varit lagom och trevlig. Kaninen har fått sig en liten styling med borsten och på bron är det full vår med tulpaner, penseér, påskliljor och betongkatten Doris som njuter av vårsolen:)


Städningen av gamla frukter i prydnadsäpplet "Royalty" står vackra sidensvansar för:)

Dom är så fina!

Ha nu en skön fortsatt vecka alla! Och glöm inte att vara med i utlottningen:)

Tjing!

Eyecandyflowers

Just nu är detta mitt ögongodis här hemma. Som en rosa dröm:)


Köksfönstrena börjar fyllas med pelargoner, kryddor och annat smått & gott.
Det börjas kännas som sommar här inne och det kommer att bli fullt!
Men helt underbart att se på:) Mer ögongodis hittar du hos Katarina.

Skön helg till er alla!

/Malin i godisbutiken

Perennfrossa

Nu är jag verkligen sugen på att snön bara kan försvinna! Den här tiden på året har man verkligen lust att ta fram spaden och skotta bort snön från rabatterna så att det får börja spira men det är ju knappast så klokt..
Jag har i alla fall börjat planera mina nya stora rabatt som jag hoppas jag förhoppningsvis ska få tid till att gräva i sommar.
Från början hade jag tänkt mig lite stramare stil på den med lite barr och sten, men det blir svårt att hålla har jag insett.

Efter förra årets lyckade perennköp från odla.nu så har jag inte kunnat motstå frestelsen utan shoppat loss där även i år. Det blev en hel del nyheter och även några gammla godingar, det mesta i skirt rosa, vitt och grön. Jag tror min nya rabatt blir barrfri:)

Här är några av perennerna jag planerat in. De kommer hemskickade bara som en liten rotklump men jisses vad bra de växer till!
Alla bilder är lånade från odla.nu

Echianea "Alaska"                              Astillbe "Milk and honey
"

Hosta "Revolution"                         Hosta "Gypsy Rose"

Hosta "Dreamweaver"                         Luktpion "Mothers Choice"       

Höstphlox "Sherbet Blend"                Rudbeckia "Green Wizzard"

Till bloggens startsida


bloglovin


LITE OM MIG HEMSIDA


WEBBUTIK

RSS 2.0