Kriget har börjat..

Nog för att de är vackra med sin röda färg, men jag vilar hellere ögonen på mina liljor...Gjorde en inspektion av klematisarna med och klematisbladstekeln har inte dykt upp än, så jag hoppas att det här blir ett år att få slippa den. Man kan ju ha tur ibland:-) Lite mindre krig.

Trevligare att se på i trädgården under helgen som varit, var minstingen som fyllde rabatterna med såpbubblor. Fint!:-)Vårblomningen i trädgården

Våren är sen, riktigt sen faktiskt om jag jämför med förra året i trädgården. Då stod alla tulpaner i full blom och alpklematisen höll just på att slå ut. Fotade lite i trädgården i går och det som blommar just nu. Mest narcisser och vårstjärna faktiskt, tulpanerna är ett tag bort och även alpclematisen.. Men fint är det ju ändå:-)

"Thalia"                                                             Vitblommande vårstjärna (den blå har blommat ut)


Frittilarian är på G, och i växthuset även Afrikas blå lilja


Bolllökarna är på väg men ännu ett tag bort, vilket kanske kan göra att detta blir det första året som bladen inte fryser och gulnar i topparna. Hoppas!:-) Det är en riktigt härlig tid i trädgården nu med den absolut bästa säsongen på intågande! Jag säger bara:

Istället för betong?

Helt amazing vilka skulpturer i hönsnät!! Det DÄR skulle vara något att lära sig:-D


Den är tillverkad av skulptören Derek Kinzett, kolla in fler skulpturer på hans hemsida här: http://derekkinzettwiresculpture.co.uk/portfolio.html

Helt fantastiska!

Badmode i betong :-)

Målar baddräkter och bikinis för fulla muggar. Det blir verkligen färgklickar i rabatterna!
Men,,, jag får nog ta och hejda mig lite snart:-) Badmode i betong finns att beställa här för den som vill.Trädgårdsdrömmar

Åh nu vill jag att det ska bli RIKTIG sommar snart. Sitter och drömmer mig bort på semesterresor till olika trädgårdar. En trädgårdsresa i england eller Holland skulle jag gärna åka i väg på nu för att få lite trädgårdsboost så här i regnet. Men nån resa just nu är verkligen inte aktuellt, så jag tröstar mig med lite bilder från i fjol istället..

Här är lite bilder från Slottsträdgården i Malmö bla, dit jag och äldsta dottern gjorde en liten tripp förra sommaren. Cafeet som drivs av Tarek, han  från Trädgårdsonsdag ni vet, hade helt underbart god lunch! Rekomenderas verkligen!
I pressen

Och så här ser det ut i dagens helgbilaga med trädgårdstema:-)
(Norra Västerbotten, lokaltidningen)

Kul!:-)


Sköna söndag

Har tillbringat dagen med inspirernade besök på vår närmaste handelsträdgård, Burmans trädgård, och sedan påtat på hemma på gården:-)

Tjejerna var riktigt imponerade av havet av blommor som bredde ut sig inne i växthusen med sommarblommor.
Många fina sorter! De har även en trevlig utomhus avdelning med perenner. Det vart dock inga blominköp i dag, kors i taket! Utan bara två plantor av tomaten "Tiny Tim" som ska få husera på altanen i sommar.

Hemma på gården vart det lite omflyttning av förgät mig ej och akleja, som ju har lust att försöka sig lite väl mycket ibland. Men nu har jag fått lite ordning på dem iaf.Hittade även några lökväxter som börjat sticka upp, som jag för mitt liv inte kan komma ihåg vad det är eller att jag planterat .....:-/ Ser misstänksamt likt ut någon stor bollök, men vi får väl se vad det blir till slut. Om jag bara kunde förstå att jag måste börja anteckan saker och ting.. Men men, lite överaskningar är väl kul det med, ibland :-)
Hoppas veckans väder blir lika strålande som idag, då kan det nog bli riktigt frodigt och fint i rabatterna, längtar!

Lycka!

Det är vår i trädgården, krukorna är fyllda med penseér och mina skulpturer i betong har släppts ut i den begynnande grönskan! Har kikat in på denna blogg och hittade detta underbara inlägg som även fick mig att le:-) Ha en trevlig helg alla!
Trädgård i norr

Ny uppdaterad hemsida för oss som odlar i norra delen av Sverige (och alla andra som vill oxå så klart:)  Kika gärna in på: http://www.tradgardnorr.se/


Om tidskriften Trädgård Norr...

"Trädgård Norr är till för dig som odlar i tufft klimat! Med rätt information och kunskap finns alla förutsättningar att lyckas även hos oss som odlar i tuffa och karga klimat!

Våra trädgårdsbesök gör vi i Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland och Jämtland, i zonerna V–VIII för att du som läsare ska få tips om vilka växter som klarar sig var. Det finns mängder med perenner som går jättebra att odla även i höga zoner! Vedartade växter som buskar och träd kan vara svårare men med hjälp av våra experter visar vi lämpligt växtmaterial för oss.
Kunniga och erfarna odlare lär dig knepen för att förbättra klimatzonen i din trädgård, du får tips och råd för att lyckas!"


Lite shopping

Var på Blomsterlandets våryra igår och fick lite shopping gjord. Lite penseér, en tulpanpelargon "Emma" & två tomatplantor (eftersom jag inte satt några själv i år) Favoriten "Sungold" och "Black cherry"

Ska försöka hålla mig till odling av tomater och annat på altanen i år eftersom jag börjar vara riktigt osmidig och stor så här i åttonde månaden, att bära vattenkannor och rulla slangar till växthuset känns inte som en lockande syssla. Har till och med shoppat lite ampeljordbubbar så jag bara kan sitta på altanen och sträcka ut armen när jag blir sugen på en:-)


Barnen har dock fyllt växhuset med egna sådder av melon, gurka och massor av gamla blomfröer de hittat, så det blir spännande att se om de orkar sköta om det själv tills de ger frukte & blom:-) Det tror jag faktiskt!Trevlig helg alla!


Vita solrosor & andra ovanligheter!

Hittade denna sida med helt underbara & annorlunda varianter av plantor.

http://www.strangewonderfulthings.com/Gallery.htm


Önskade bara att denna fanns att köpa. Även om det var år och dar sedan jag odlade solrosor så har jag nån märklig förkärlek till dem. Rött & gult som ju är den vanligaste färgen på dem, passar så dåligt in i min övrigt rosa, vita lila trädgård. Men skulle jag få tag på denna rent vita sort, då!:)

Eller denna otroligt turkosa Ixia. Helt underbar..


Trädgårdsmässani Umeå? Vart tyvärr ingen tripp dit alls för mig:S
Annat som kom i vägen så jag får nöja mig med lite trädgårdsshopping här hemma istället.

Till bloggens startsida


bloglovin


LITE OM MIG HEMSIDA


WEBBUTIK

RSS 2.0