Vad händer på marken?

Dagens tema hos Katarina är "på marken". Lite klurigt tema eftersom det enklaste hade varit att bara ta bilder på olika blommor som växer i marken:) Men jag har letat lite i arkivet och hittade lite annat som befunnit sig på marken.

Mina "superläckra" foppatofflor med en Betty Boop figur på tex:)
Jag var verkligen "foppatoffelmotståndare" in i det sista, men vad gör man när ett par skor är så himla praktiska, sköna och dessutom billiga att införskaffa.


En riktigt mysig skogsstig och ett par dubbelt så mysiga sensommarbarn.


Glada vårblommor i rabatten och en lika glad hjälpreda:)


Och sista bilden.. Ja..
Det är inte var dag man får se sambon dammsuga marken:)
Händer nästan aldrig faktiskt, bara när "man" inte håller i fönstrena som ska bytas ordentligt, och de kraschar.

Ha en bra helg alles!

Uppåtbilder

Dagens tema hos Katarina är "i luften".
Eftersom jag är riktigt dålig på att hinna fota några flygande fåglar som är den första tanken som dyker upp i mitt huvud, så får det bli lite våriga växtbilder istället. Jag gillar att ställa mig under ett objekt och fota uppåt i luften. Jag tycker ljuset man får och himlen som bakgrunden är helt oslagbart! Ingen fotostudio i världen kan slå det. Sen kan väl skärpan bli sådär ibland, balansen blir sällan den bästa när man står med ansiktet uppböjt i nån konstig vinkel, kisandes med darrande finger på avtryckarknappen:) Men det gör inte så mycket.

Jag hoppas ni alla får en underbart vårlig helg, här hoppas jag verkligen att bilder som dessa ska gå skåda utomhus på riktigt snart!
Trädgårdseffekten

Har du tänkt på din trädgård som en investering??

Det hade ärligt talat inte jag tills för en knapp vecka sedan. Jag har sett min trädgård som en lisa för själen, något att stanna upp i och gräva ner sig totalt i:) Gräva och forma växtligheten efter tycke och smak och att utöver stommen, skapa så vackra och harmoniska trädgårdsrum som möjligt. Som man bara kan sitta och njuta i (om man nu har ro till det...:)
Men nu är det bevisat. Trädgårdsarbete som vi alla gör, är faktiskt värt något på marknaden. En riktigt bra investering till och med! Det känns ju faktiskt väldigt trevligt måste jag säga:)Husqvarna har återigen tagit fram Global Garden Report, där de i år presenterar hur just trädgården ökar värdet på din fastighet. Man har gjort studien i 9 länder med sammanlagt 5000 villaägare, 120 trädgårdsarkitekter och 44 fastighetsmäklare. Med lite varierande resultat på siffrorna i de olika länderna, så gav en inbjudande och välskött trädgård ett markant ökat föräljningspris, den sk trädgårdseffekten. I Sverige så hamnade snittvärdet på en 13 procentig ökning av fastigehetens värde. Det är rätt mycket faktiskt!

Lite knäppt att jag aldrig tänkt så själv faktiskt, att de arbete man lägger ner faktiskt ger ett högre värde på hela huset. Om det blir bra förstås:) En slarvigt skött och risig trädgård har ju förstås en ganska motsatt effekt:)
En uppvuxen välplanerad trädgård ger bästa värdet. Som denna tex.
(Jämför med förra bilden på en nyanlagd)Det var en väldigt intressant presentation som jag fick ta del av ute på Ulriksdal och jag kommer verkligen att ha den i åtanke när jag fortsättningsvis gräver mig runt på gården här ute. För den som är intresserad av att läsa hela rapporten så finns den här. Husqvarna var givetvis med själva när rapporten presenterades och de vill ju självklart att alla ska ha bra förutsättningar och redskap när de ska skapa sig den perfekta trädgården;)

Eftersom "en snygg och välskött gräsmatta" kom högst upp på vad en villaägare (kanske ingen trädgårdsnörd då, kan jag tänka:) värdesätter på gården, så visade de bland annat årets nyheter av självgående gräsklippare. Faktiskt verkar det väääldigt smidigt. Hade jag bara pengar över så skulle jag direkt införskaffa en sådan och aldrig mer behöva bry mig om gräsmattan.

Fast här jobbar jag ändå på att all gräsmatta ska bort, i alla fall på framsidan av huset. På baksidan så måste väl barnen få en liten gräsplätt att leka på ändå. Bara de ser till att hålla den välskött!:)

Tjuvstart! Blooming Friday

Jag tjuvstartar blooming friday, som just i veckan har temat "tjuvstart" hos Katarina. Jag är nämligen ute på resande fot i Sverige med begränsad tillgång till dator och befinner mig för tillfället i Stockholm:) Jag hade en liten tro om att när jag nu skulle åka 90 mil söderut, att jag skulle få en liten tjuvstart på våren här nere men ack vad fel jag hade! Här i Stockholm har det blåst isvindar de senaste dagarna och vårsolen har inte velat titta fram några långa stunder, knappt alls,  så någon tjuvstart på våren vart det verkligen inte.

Men jag har som tur var gjort ett besök ute på Ulriksdals underbara trädgård och där hittade jag våren:) Otroligt skönt att bara strosa omkring i deras lummiga växthus och helt fantastiskt inspirerande trädgårdsbutik.
Deras avdelning med vårlökar gav verkligen en skön längtan efter vår och  jag hade kunnat stanna där resten av dagen bara jag haft tid. Bilderna är tagna med min mobilkamera så kvalite´n är inte den bästa, men ni kanske får en liten känsla ändå av hur otroligt fint de har. Har ni möjliget så åk dit!Innan jag tog mig tiden att strosa runt i Ulriksdals växthus så hade jag lyssnat till årets Global Garden Report, presenterad av bla Bo Rappne. En väldigt intressant undersökning över världen av hur trädgården höjer värdet på våra fastigheter och vad i trädgården som rankas högst av mäniskor runt i olika länder. Uförligare inlägg om det kommer när jag har landat hemmavid igen:)

Ha en skön helg alla!

Underbaraste tulpanen!

Med risk för att tjata ut er med tulpaner,, men de är ju såå fina:)
Nu har jag dessutom hittat den absolut favoriten. En vit variant av sorten "Finola" och den är bara hur fin som helst. Nästan helt grön i knoppen, sen när den slår ut med sina vita dubbla blommor så har den kvar gröna strimmor på utsidan och på vissa av blommorna blir det en ljusrosa kant längst upp.
Ja, se själva:) Helt Lovely!
Jag är med!

Nu är jag oxå med om utlottningen hos Krea-krampen om denna underbara tavla som hon målat:)

Vill du oxå vara med så titta in här.

Feeling Blue

Efter 2 veckor med helt underbart väder, sol och takdropp så har i dag vintern slagit tillbaka igen..
Det toksnöar, blåser och är allmänt grått. Så fredagstemat "feeling blue" hos Katarina känns faktiskt väldigt passande i dag.
Men! När jag satt och letade bilder på det blå temat, så hittade jag min underbara blåsippa som är först ut i trädgården varje år. Nu längtar jag verkligen tills jag får se den på riktigt igen och snön som kommer i dag, känns helt plötsligt rätt obetydlig, eftersom den knappast blir långvarig. Snart är det vår!

Ha en trevlig helg alla!:)


Blommig fredag med vårkänslor!

Det är en helt underbar fredag här uppe i norr med strålande sol, fågelkvitter och några plusgrader. Frösådden från förra fredagen har börjat gro och våren känns verkligen på G! Vad passar väl inte bättre då än en blommig fredag med lite penseéfrossa:) Storblommiga som småblommiga;)

Ha en skön helg alla!Till bloggens startsida


bloglovin


LITE OM MIG HEMSIDA


WEBBUTIK

RSS 2.0