Dags att sätta igång!

Nu börjar det verkligen kännas som sommartider ute på gården. Man vill inget hellre än att vara ute och fixa på gården. Jag har velat hit och dit med grävningen inför utökningen av rabatten som ska avgränsa mot gatan. Grävskopa, minigrävarae eller handgräva? Det lutar åt att handgräva.. Många buskar är det som det ska grävas runt och jag vill inte riskera att de skadas, så det är bara att ta fram den gamla trotjänaren spaden och börja. En bit i taget så till slut så..:)

(Rabatten som ska breddas och förlängas hela vägen ut till gatan och bortåt.)

Är så glad för allt som klarat vintern så ovanligt bra. Klätterhortensian som jag vinterförvarat åt min syster ett par år nu börjar bli riktigt frodig. Har verkligen ingen lust att lämna tillbaka den,, men det kan ju kanske bli lite dålig stämning i systerskapet om jag vägrar:) Så hon får nog ta hem den igen. Alla vilsna perenner som jag övervintrat i en pallkrage har börjat växa och till yngsta dotterns stora glädje, även ett frösått äppelträd som hon fick från skolan. Få se vad det blir av det till slut?


Inne badar frönstrena i solljus och gurkplantorna trivs verkligen bra så de får bli kvar inne. Det känns ju riktigt lyxigt & praktiskt med egenodlad gurka en armlängd från diskbänken:)

I trädgården just nu

I trädgården just nu, så regnar det.. Och blåser.. Inget vidare trädgårdsväder. Bra planteringsväder förvisso men inget man kastar sig ut i om man inte har några direkta måsten. Jag hade planerat att sätta lite snygga taklökar i krukor vid entre´n, men de ligger fortfarande och väntar.. Väntar på att trädgårdens ägare ska ta sig i kragen och inte dra sig för några regndroppar på skallen. Men hon är nog lite lat...:)
Något som inte väntar är explosionen i rabatterna så här års. Tulpanerna har börjat slå ut så smått och aklejorna frodas och ger fin grönska. De växter som har limefärgat bladverk lyser verkligen upp i rabatterna även om det regnar och blåser. De är som riktiga små solar!Min gigantiska alpklematis vid entren har även den börjat grönska och börjat knoppas, de slår nog snart ut bara den riktiga solen vill visa sig nån dag. Penseerna dom blommar på så fint så och blir faktiskt bara mer och mer favoriterför varje år. Så enkla men ändå så varierade och vackra. Och tuffa! Sånt gillas i trädgården.I trädgårdslandet har det inte hänt så mycket. Växthuset är igång och en del plantor utflyttade. I planteringskragarna står än så länge bara några övervintrande örter och mina amerikanska blåbär som verkligen har klarat sig galant i vinter, inga infrusna grenar eller döda kvistar utan bara gröna och fräscha. Hoppas på många blåbär i sommar!En hel del ogräs och några stackars jordgubbsplantor som inte fått något varaktigt hem än, trängs de med, men bara solen tittar fram så..

Bästa tiden i trädgården är nog ändå nu. Fast.. det säger jag i och för sig både vår, sommar och höst. Jag får ändra mig, och säga att bästa tiden i trädgården är när det känns kul och inspirerande. Vilket det ju faktiskt oftast gör. Även om det regnar:)

Tjing!

Pyssel & påt

Äntligen har jag landat hemma efter en helg fylld av trevliga möten och föreläsningar på mässan i Luleå. Extra trevligt var det att träffa en del av er läsare, det är alltid lika kul att "få ett ansikte" på er:)
Hannu Sarenström föreläste under hela mässhelgen alldelens bredvid min monter så det var väldigt trevligt att kunna lyssna på honom utan att ens behöva flytta på mig:)

Han pratade bland annat lite om sin egen trädgård på Kinnekulla, den kan ni läsa mer om här.

Så här såg min monter på mässan ut och det var verkligen kul med alla positiva kommenterer. Tack till alla er som kom förbi!Nu är jag tillbaka i vardagen igen och tack och lov så är det fina vädret fortfarande kvar utomhus. Det har blivit en hel del innepyssel senaste 2 veckorna eftersom kylan tog ett hårt tag om våren igen


bland annat så har jag börjat på en uppstammning av min "Dr Westerlund" pelagon. Hoppas den kommer att hinna bli riktigt fin i sommar!

Nu blir det däremot utomhus som gäller. Ska förbereda för "den stora grävningen" av trädgården och plantera lite mer i utekrukorna. Växthuset ska även få sig en uppstädning så att jag kan börja flytta ut den djungel av tomater och övriga plantor som nästan helt täcker fönstrena vid det här laget:) Man vill ju kunna titta ut också!

Ha det bäst!
Kram/ Malin

Garden Girl & Mässa

Maj, maj sköna maj. Maj är den månad på året då ALLT ska ske, och helst samtidigt:) Trädgården lockar med allt som spirar, men tiden är alltid knapp och oftast uppbokad med "viktigare" saker. Tur att våren tog en liten paus här uppe med svalare temperaturer, fast snön som kom tycker jag var att överdriva lite..:/

Just nu är prio ett här, vårmässan i Luleå där jag ska stå med mitt företag, samtidigt borde jag vara hemma i verkstaden och gjuta och leverera betong:) En svår kombination,, som hade funkat perfekt om jag bara hade kunnat klona mig. Men jag får försöka ta en sak i taget. Trädgården får vänta lite till, även om det kliar i fingrarna att börja gräva efter min nya plan som jag börjat skissa på. Skissen ser ut så här i dag, för framsidan av huset och ut mot vägen där vi vill ha insynsskyddat.

En bred plantering med stora buskar och lummiga perenner som underplantering. En liten sittplats med stenlagd yta och den befintliga dammen inbäddad. Jag tror och hoppas att det kommer att bli bra och jag ska verkligen försöka följa planen. Om jag känner mig själv rätt så har jag en förmåga ändra mig x antal gånger innan allt är klart. Men det känns skönt att veta utgångläget i alla fall:) Det mesta, buskar & träd, finns ju faktiskt redan på plats.

Till något helt annat! Jag måste bara få slå ett extra slag för de nya Garden Girl kläderna i brunt som jag nu fått in i webbutiken. Sååå snygga & dessutom praktiska, eftersom de inte är så smutsgranna. Jag vart glatt överraskad när de kom eftersom jag tycker de var ännu finare än jag väntat. Deras byxor är fortfarande lika stora i storlekarna, vilket ju inte gör något bara man vet om det. Jag trodde dock även att deras urmysiga teddyfleece skulle vara lika stora i storleken när jag beställde, fast det var dom inte. Jag beställde endast små storlekar och det vart ju lite tokigt...
Den minsta storleken XS passade pefekt på min 11-åriga dotter, som därför fick en i present. Hon var inte alls ledsen för mammas "felbeställning":)

Nä, nu åter till jobb..
Jag önskar er alla en riktigt trevlig helg! Och har ni vägarna förbi Luleå så titta gärma in på vårmässan och säg hej:) Tjingeling!


"Garden Girl- Moa"

Till bloggens startsida


bloglovin


LITE OM MIG HEMSIDA


WEBBUTIK

RSS 2.0