En av de bästa sakerna med sommaren...

...är att kunna gå ut en skön kväll och plocka in en del av den:-)
  
Pion "Shirley Temple", stjärnflocka i olika sorter, vädd & fjällbrud.
 
 
 
 
 

Midsommar, kalas & tiden

 
Man längtar och väntar efter sommaren hela vintern och våren, när den väl kommer så gäller det att passa på att njuta. Tiden går så ofantligt snabbt, midsommar har redan passerat och högsommar med sin lummighet i trädgården är här. Sommaren som man aldrig vill ska ta slut.
 
Att tiden går fort blir jag inte minst påmind om när vi har ettårskalas för den här lilla krabaten.
 
Ett år går verkligen fort!  Puss & grattis på dig lilla Alfred, nu bromsar vi tiden lite, visst? ;-)
 
 
 

Finbesök i växthuset

Man kan säga att hon mellanlandar mellan två uppdrag, och på grund av utrymmesbrist så fick hon göra det i växthuset. Hoppas hon kommer att trivas :-)
"Proud"
 

Trädgårdsdammen blir rabatt

I min nedtrappning av trädgårdsskötseln, så bestämde jag mig för ett tag sedan helt sonika att dammen ska bort. Har inte orkat med att sköta den och det lilla vattenfallet, så den såg riktigt hemsk ut. Även när den var fin så gjorde säkerhetsgallret, som vi gjort av armeringsnät, att den ändå inte var så där fin som man vill att den ska vara. Säkerhetsgallret har fått tjäna sitt syfte två gånger, så det är inget jag vill plocka bort. Jag plockar bort hela dammen istället. 
 
Vad jag inte räknat med, var att när jag väl börjat med projektet att bara gräva igen och plantera sparade perenner, var att jag fick tillbaka trädgårdslusten! Hjärnan började genast med vildsinta planer på större rabatter, plattläggningar och små trädgårdsrum. Jag har verkligen fått hejda mig själv i dessa tankebanor och påminnt mig själv några gånger om varför jag gräver igen dammen. För att få mindre trädgårdsjobb. Inte mer!
 
Men men, nu är dammen igengrävd och ett litet projekt ska jag väl hinna med ändå;-)
En trädgårdsgång ska läggas in i rabatten, som ju vart ganska stor. Och i slutet på den, en större trädgårdsdam i betong. De små baddamerna får stå modell och det blir nog en liknande dam, fast mycket större. Jag ska inte stressa med detta, det får ta den tid det tar. Men oj så kul och förhoppningsvis fint det kommer att bli:-)
Före (sommar 2010)
 
Och så här ser det ut just nu. Om ni tittar riktigt noga så har jag satt dit nätstommen till den skulptur som ska få sitta som en lite buddah längst in. Fast i frodig dam variant. Hoppas att perennerna växer till sig snabbt, så jag slipper ogräsplockningen.
 
Mer bilder:
 
A
 
Nu vart i och för sig stackars sjöjungfrun Ariel utan vatten,, men hon får försöka trivas ändå.

Till bloggens startsida


bloglovin


LITE OM MIG HEMSIDA


WEBBUTIK

RSS 2.0