Just nu i trädgården

Försommarblomningen har tagit fart i trädgården och det känns så härligt!
Just nu så blommar bla dessa skönheter hemma hos mig.

Akleja "Black Barlow"                        Vita pelargoner, of course:)

Fjällbruden har just börjat och porslinsveronikan sjunger på sista versen.

Hostorna vid dammen är i och för sig inte i blom än,  men det är ju faktiskt
för de vackra bladen man har dem. Här är det sorten "Patriot"

Rosen "Louise Bugent" med sina fina rosa knoppar som slår ut i vita fyllda
blommor och till höger pionknoppar på "Shirley Temple"

Övrigt i trädgården så känns det som att det mesta har fått sin plats. Trädgårdsprydnader och sommarblommor är utplacerade, även om jag alltid flyttar omkring både dem och många perenner X antal gånger under sommaren. Förstår inte att det ska var så svårt att låta bli? Till entre´rabatten har jag inföskaffat en hög, fin och väldigt prisvärd obelisk från Clas O.  Nu fattas baraatt välja ut vad som ska få klättra på den... Just nu lutar det åt clematis..


Nu är det bara att hoppas att vädret håller i sig och att temperaturen stiger, så att
det inte bara blir blommor som får bada i sommar. Trädgårdshänder med "snygga"
sorgkanter under naglarna kräver verkligen sin tvagning och en kanonsommar
med många stranddagar tycker jag verkligen att vi alla kan vara värda efter två riktiga vargvintrar.

Bloggeriet blir ofta lidande under sommarperioden men jag ska ändå fösöka
hålla mig lite uppdaterad här i alla fall. Ha det bäst så länge!

P.S Jag tar fortfarande gärna emot tips på ställen att besöka i Malmötrakten!

Hjälp! Trädgårdspärlor i Skåne???

Jag behöver experthjälp känner jag. Jag och min äldsta dotter ska nämligen åka ner till Malmö i två dagar strax efter midsommar och jag har börjat kolla på vad jag ska hitta på på dagarna riktigt. (Dottern ska vara på tv-inspelning)

Jag har googlat runt lite på trädgårdar i närheten av Malmö men det är svårt att veta vilka som är värda ett besök och jag vill ju absolut inte missa någon pärla heller!

Det behöver inte bara vara trädgårdar att besöka, utan även andra trevliga ställen. Är det tex värt att åka över bron till Danmark en eftermiddag? Vart styr jag min kos? Jag tänkte iaf hyra en cykel ev en bil för att ta mig runt. Hyr jag en bil så blir det självklart ett besök till Helsingborg och Sofieros Slottsträdgård:) Men många frågetecken är fortfarande ej uträtade, så varje litet tips är väldigt välkommet!


Trädgård för livsnjutaren!

Sommaren visar sig verkligen från sin bästa sida här uppe i norr och även om det varit rätt kyligt de senaste dagarna så känns det som att det kommer att bli en riktigt kanonsommar:) I dag på morgonen har jag varit ut till en trädgårdskund som förra sommaren kontaktade mig för att få hjälp med en hopplös plantering. En ganska stor plantering som var det första man såg när man kom in på gården. Den var både vildvuxen och kal på sina ställen med en bedrövlig lerjord.

Jag ritade ett förslag på en lite gammaldags romatisk rabatt som skulle passa in i deras övrigt väldigt mysiga miljö med många fina små röda stugbyggnader på gården. De ville även ha hjälp med anläggningen så den fixade jag i dag. De hade bytt ut all gammal tråkig jord och fyllt upp med ny och fräsch jord på säck. En fröjd att plantera i!

Så här vart resultatet.

Just nu ser det ju inte mycket ut för världen ändå, men bara det får växa till sig lite. Jag ska absolut göra uppföljning på denna rabatt för att dokumentera slutresultatet:)

Spännande blir det att se resultat av denna Clematis som ska få slingra sig över en stor sten.

I övrigt så har de här äldre paret en otroligt inspirerande och mysig tomt med många sittplatser och mysiga rum! I inglasningen frodades flera medelhavsväxter. Nerium, olivträd, fikon mm och ett helt underbart citronträd som "trädgårdsdamen" haft i 9 år utan att ens gödsla det med någonting! Ändå så kom det troget en massa citroner varje år. Just nu så var det 7 kartar på gång, det doftade helt underbart!

I trädgårdslandet höll de på att bygga ett lite "matlagnings och "grillhus". Helt underbart gulligt! Kan bara tänka mig hur härligt de kommer att ha det med matlagningen i sommar med närhet till alla frukter bär och kryddor som frodades utanför.


Och skulle man bli lite trött efter all matlagning så finns mysiga sittplatser vart man än kikar. Verkligen härligt att se en riktigt trädgård skapad med kärlek av riktiga livsnjutare:)
Till bloggens startsida


bloglovin


LITE OM MIG HEMSIDA


WEBBUTIK

RSS 2.0