Regn, "spännande" tomater & betong

Regn regn regn! Nu börjar det vara riktigt trist med dessa regndagar. Inspirationen liksom bara blottnar upp.. Senaste dagarna har börjat med strålande sol men så lagom tills man bestämt sig för att gå ut och ta tag i alla trädgårdsprojekt, så regnar det.. Hoppas verkligen på vackert höstväder snart så att det blir någonting gjort iaf! En ny form på betongkruka har jag i alla fall lyckats ta fram men glömde förstås pluggen för avrinnigshål vid första gjutningen:) Inte så praktiskt när det regnar så här. Men nya krukor MED hål är under tillverkning så snart så blir det lite höstfärgring i krukorna:)

Krukan som vart en "fågelpool istället"

En hel del tomater har plockats in för fortsatt mognad i matkällaren.
Summering av det spännande tomatsorterna vart väl ungefär så, att de gamla trogna sorterna jag brukar odla vann. "White Beauty" som jag var mest spänd på, vart den största besvikelsen. Trodde att det skulle vara en slags körsbärstomat enligt beskrivningen, ialla fall en tomat storlek mindre, blev istället till några få gigantiska biffiga tomater som istället för att mogna har fått bruna fläckar. Några omogna fräscha har jag plockat in få se om jag kan få fram ett lyckat vitt exemplar i alla fall. "Tasty Evergreen" vart ingen höjadare här heller. Sen mognad och inte så jättegod enligt mig. Däremot så vart "chocolate cherry" en liten favorit och kanske får den en plats i växthuset nästa år med.
Gamla trogna favoriten "sungold" som jag som tur var satte några frön av, är fortfarande den absoluta favoriten!

"white beauty" som INTE platsar bland körsbärstomatsorterna direkt:)

Tomattips på riktigt goda tomater till nästa år tas gärna emot!
Nä, dags för lite inomhus projekt ett tag. Har lite möbler som ska målas och fixas till, plus lite annat praktiskt pyssel tills regnet slutar envisas!
Tjing!

Jag lever!

Här har det verkligen inte hänt mycket i sommar! På bloggen alltså:)
Det har hänt desto mer i verkliga livet och därför har bloggandet fått stå åt sidan ett tag. Ganska skönt faktiskt men nu är jag tillbaka. Insåg just att jag varit ovanligt lat med kameran i sommar så trädgårdsbilder var det inte gott om! Det har i och för sig inte hänt mer i trädgården än att perenner och buskar bytt av varandra med blomprakt som vanligt och att de flesta projekt i trädgården INTE hunnits med.. Men lite så är det ju med trädgård. Nu är i alla fall vårlökarna beställda och jag ser verkligen fram emot att få gräva ner lite nyheter i rabatterna! Plus att rensa upp i krukor och ge plats för lite höstfägring förstås. Skördandet är i full gång och lite bilder på grönsaker har jag i alla fall lyckats knäppa:) Det känns ju lite vemodigt att sommaren snart är slut men än finns det tid. Plantering är ju ändå som bäst på hösten så nu ska spaden få jobba!!Till bloggens startsida


bloglovin


LITE OM MIG HEMSIDA


WEBBUTIK

RSS 2.0