Körsbärslikör

Om man har ett körsbärsträd av sorten Skuggmorell
(annan sort går givetvis lika bra:)
Så vet man, att bären är RÄTT så sura, och inte alls särskilt roliga.
Men man kan ändå göra roliga saker med dom:)
Bland annat supergod likör:)

Till körsbärssprit:
  • 2 liter ca 1 kg fina körsbär
  • 1 liter okryddat brännvin som vodka
  • Till varje liter körsbärssprit:
  • 600 gram florsocker
  • 2 dl vatten
  • 2 cm vaniljstång (valfritt)
  1. Rensa bären och skölj dem och låt rinna av. Kärna ur 1/3 av körsbären och krossa kärnorna. Tag två flaskor och stoppa hälften av körsbären i varje, fördela lite kärnor i varje också. Häll på spriten.
  2. Förslut flaskorna med kork eller skruvkork eller liknande. Låt stå i ca 3 veckor. Skaka på dem då och då.
  3. Sila bort bären med en silduk eller kaffefilter. Häll upp spriten i två nya flaskor.
  4. Gör en sockerlag: blanda socker, vatten och vanilj i en kastrull och koka ihop till en sockerlag.
  5. Låt svalna och kyl sockerlagen.
  6. Fördela sockerlagen i körsbärsspriten, skaka om och låt gärna stå någon dag.
  7. Nu är körsbärslikören klar.
Portioner : 2 st 75 cl flaskor körsbärslikör

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Till bloggens startsida


bloglovin


LITE OM MIG HEMSIDA


WEBBUTIK